Idea yhdistyksen perustamiseen syntyi syksyllä 2020 muutaman shakuhachin soittajan löydettyä toisensa ja huomattua sen, kuinka paljon kiinnostusta ja innostusta soitinta kohtaan Suomessa on.

Shakuhachi on paitsi monisävyinen ja yksilöllinen soitin, myös kulttuurin aarreaitta, joka kattaa sisäänsä soittimen värikkään historian sekä Japanissa, että maailmanlaajuisesti. Tätä monisävyisyyttä kuvaa esimerkiksi se yksityiskohtainen pikkutarkkuus, jolla perinteiseen shakuhachiin sopiva materiaali valitaan – mikä tahansa bambu ei suinkaan kelpaa, vaan asiantuntija valitsee vain tietyn lajin (madake) bambun, joka kasvaa juuri tietynlaisessa ympäristössä, ja silloinkin vain juuri mittasuhteiltaan ja iältään sopivan yksilön. Tämä on yhden shakuhachin alku ja sen ura soittimeksi ja soittajan kädessä on vähintään yhtä täynnä yksityiskohtaista kädentaitoa.

Yhdistyksemme toimintaan sitoutuu sekä näiden perinteiden kunnioitus ja niistän oppiminen, mutta myös musiikillinen vapaus, improvisaatio ja shakuhachilla leikittely.

Yhdistys järjestää tapaamisia, joissa sen jäsenet pääsevät tätä intohimoa toteuttamaan paitsi shakuhachin kuuntelemisen ja soittamisen, myös soitinrakennuksen muodossa. Isompiin tapahtumiin liittyvä tiedotus tapahtuu Discord-keskustelupalvelimen, sekä sähköpostitiedotuksen muodossa. (jäsenille)

Tervetuloa mukaan!

Jäseneksi